perjantai 7. marraskuuta 2014

7.11.2014

Tänä aamuna oli paljon "Artun kavereita" liikkeellä eli kissoja jos jonkin väristä ja mallista.Ne tosin vähän ujostelevat tällaista vierasmaalaista naisihmistä tai sitten turkki ei ole ihan priimakunnossa valokuvaukseen kun hyvin mielellään luikkivat pakoon :-).Muutama sentään suostui kuvaan.





Merivesi on tällä hetkellä vielä yllättävän lämmintä eli sellaiset +23.
Vesi on kirkasta ja ranta matalaa pitkälti ja ainakin näinä päivinä on ollut niin tyyntä että uimaan pääsee helposti.
Täällä on ollut kuulo puheiden mukaan lokakuussa pari viikkoa myrskyä, ukkosta ja sadetta jopa niin että myrsky rikkoi pahasti paikkoja mm. antenneja katoilta ja parvekkeiden lasituksia.
Saapi nähdä milloin seuraava syyssade iskee.....sitten onkin aikaa käpertyä sohvan nurkkaan lueskelemaan ja omenateetä juomaan.

torstai 6. marraskuuta 2014

6.11.2014

Nyt kun talvi tekee tännekin tuloaan niin luonnon kukkia ei juuri enää näe.
Tosin puistoalueet on hyvin hoidettuja ja koko ajan monta miestä häärii istutellen uusia kukkia  ja leikkaavat pensaita ja kuopsuttavat maata.
Uskomaton määrä puutarhatyöntekijöitä mutta kyllä sen sitten myös pikkutarkasta työstä näkee että tekijöitä riittää.











Talon "omassa" puutarhassa on sitruuna- ja mandariinipuita joskin kypsät hedelmät ehtii aina joku poimia ennen minua, mutta olisi hienoa saada maistaa hedelmää suoraan puusta. Pitänee hiippailla joku yö paikalle ennen muita :-)




Kun rantabulevardilla on kova kilpailu ravintola-asiakkaista niin aika houkuttelevan ja aidon näköinen voi olla  kadun vierusmainonta.
Kauempaa katsottuna hämmästelin että eikö ne ruoat mene lämpimässä pilalle mutta tarkempi tutkimus osoitti että muovia olivatkin.




Kauempaa katsottuna



Pihvi läheltä


keskiviikko 5. marraskuuta 2014

5.11.2014

Tänään suuntasin aamukävelyni satama-alueelle. Siellä upeat risteilyveneet seisoivat satamassa kun turistikausi on ohi.
Laivakissat vain nököttivät laiturilla.Pitävät varmasti laivarotat kurissa.





Risteilyalukset


 Laivakissat




Majakka


Aamukävelyn jälkeen suuntaan yleensä ruokaostoksille ja se on välillä aikamoista arpapeliä mitä tulee ostettua :-). Tänäänkin ostin houkuttelevan näköisen pussin ja kun sitten kotona sanakirjasta tarkistin oliko syötävää ja minkälaista niin olin ostanut paahdettuja, sokeroituja kikherneitä ! Makeita olivat kyllä; mutta aika oudonmakuisia.



Kikherneitä

Erityisen kätevää täällä on vesisysteemi eli kävin tilaamassa yhdestä pikkuputiikista vesikanisterin pumpulla ja sellainen ikivanha setä sen sitten minulle kotiin kuljetti hintaan 2.5 euroa.Nyt ei tarvitse joka käänteessä raahata juomavettä kaupasta.Ruoanlaittoon ja kahvinkeittoon käytänkin hanavettä.



Pumppupullo

Nyt kun aurinko vielä lämpimästi paistaa niin huomenna suuntaan kulkuni merenrantaan koko päiväksi.Samalla saan jalkapohjat siloiseksi kun kävelee
hiekkarantaa eestaas. Merivesi on kirkasta ja puhdasta.....lämpimyyden /kylmyyden testaan sitten huomenna.
Rannalla on hyvät suihkut ja vessat ja kahvilat joten siellä voi oleilla hyvin koko päivänkin.












maanantai 3. marraskuuta 2014

Nyt se siis vihdoinkin totta !

 2.11.2014

Vuorotteluvapaani mahdollisti tämän vähän pidemmän oleskelun täällä Turkin Alanyassa.
Olen niin pitkään haaveillut siitä, että pitäisi kokea sellainen lomailujakso ettei ole minkäänlaista aikataulua.Saa rauhassa katsella ympärilleen ja tutustua paikalliseen elämään ja juuri silloin kun turistikausi on ohi ja elämänrytmi hiljenee.Ja nyt se on kaikki mahdollista.VAU !

Ensimmäisen aamun kahvi vielä suomalaisilla karjanpiirakoilla




Asunto jossa asustan on kuin tehty minulle :-).....täällä on tilaa 80 m2 joten väljyyttä riittää ja kaiken kruunaa mukavat maisemat kahdelta parvekkeelta.
Toinen isompi on merelle päin ja onneksi kun ollaan 7.kerros niin muut talot eivät estä näköalaa.Pienempi parveke on vuoristoon päin ja sitä vastapäätä onkin paikallista asutusta.Vaikken nyt varsinaisesti muiden elämää tiirailekaan on kuitenkin mukavaa seurata paikallisten arkielämää.
Juuri tuon paikallisten asukkaiden vuoksi Alanya on niin viehättävä.Sulassa sovussa turistit ja maan omat asukkaat.

näkymä merelle


 näkymä vuoristoon


 makuuhuone



vierashuone
olohuone

keittiö



Oli tosi helppoa aloittaa oleskelu täällä kun huushollissa oli jo valmiina monet perustavarat kuten pesuaineita, kuivaelintarvikkeita, vettä ja jopa kahvia :-).
Ihan ensimmäiseksi ei tarvinnut rynnätä kauppoihin ostoksille.
Ja muutenkin hyvin varusteltu huoneisto silitysrautaa myöten.
Toisaalta on myös helpotus kun vastaavasti voi jättää käyttämättä jääneet tavarat seuraaville.Oikeanlaista kierrätystä.

Netti toimii hyvin ;jopa paremmin kuin kotisuomessa mutta telkkaria en ole vielä saanut hyvin toimimaan joskaan eipä ole ollut niin väliäkään.


Kauppoja on lähistöllä useitakin ja ostoskeskus Alanyakin lyhyen kävelymatkan päässä.Parastahan täällä taitaa olla upea vihannes ja hedelmätarjonta kun kaikki on niin maukasta ja tuoretta.Tomaatit vailla vertaaa.

Tänään on ollut koko päivän aurinkoista ja uima-altaalla oleskelun lomassa maistuu salaatti ja vaikka se on koottu hyvin vaatimattomista aineista niin kun raaka-aineet on hyviä niin tosi raikkaalta ja mehukkaalta maistuu !



Ruoka on täällä vielä edullista ja kaikkea on tarjolla.Huomenna menen ensimmäistä kertaa "rehutorille" eli markkinoille jossa myydään tuoreet vihannekset edullisesti.Siitä sitten lisää sen käynnin jälkeen.

4.11.2014


Rehutori olikin ollut edellisinä päivänä (talon ihmiset muistivat sen väärin), joten piti "tyytyä" tavallisen kaupan tarjontaan, joka sekin suomalaisen silmään houkutteleva.

Aamu täällä valkenee klo 6 joten se sopii hyvin tällaiselle aamuvirkulle ja heti vahvan turkkilaisen kahvin jälkeen voi startata aamukävelylle.
Täällä on kyllä aivan mahtavat kävelyreitit ja nyt kun on aurinkoista olen valinnut tarkoituksella merenrantabulevardin.Jos ja kun sää viilenee voi lähteä tutustumaan vuoristomaisemiin ja appelsiinilehtoihin.
Rantakadulla on tiuhaan sekä suihkulähteitä että pieniä puistoja istutuksineen.
Hauskoja ovat myös ulkona olevat kuntoiluvälineet ja vallankin kun lasten leikki- ja kiipeilytelineet on vieressä niin äiti/isä kuntoilee ja lapsi leikkii.
Hauskaa katsella kun turkkilaiset vanhat naiset innokkaasti huhkivat kuntolaitteissa  huivi päässä ja pussihousut jalassa.



Aamukävelymaisemaa



Kuntoilulaitteita




Suihkulähteitä moneen makuun

Ilta alkaa hämärtyä klo 17 jälkeen ja kuudelta alkaa olla jo pimeää.Silloin ainakin tällä asuinalueella ihmiset vetäytyvät koteihinsa ja on tosi rauhallista ilta- ja yöaikaan.Saa nukkua niin sikeästi kuin tahtoo.
Samalla kun aurinko laskee ilmaa viilenee , mutta lämpötila ei taida laskea juuri kuin +15.
Asunnossa ei ole tarvinnut pitää sen paremmin lämmitystä kuin ilmastointiakaan päällä ja aurinkokennot katolla lämmittää veden ja ainakin tähän asti se on riittänyt tarpeisiini.
Auringonlaskun aikaan