lauantai 3. tammikuuta 2015

3.1.2015

Nyt on täälläkin sitten se niin sanottu talvi. Kaukana vuoren huipuilla on nimittäin lunta ja aamulla ulos lähtiessä hengitys huuruaa.Päivällä jos/kun aurinko paistaa parvekkeella on n. +20 ja edelleen hyvä ilma nauttia päiväkahvit ulkosalla.








Otinpa kuvan tuollaisesta kahden yhteiskuntaluokan ja myös kulttuurien eroista.
Ihan kiinni luxus loma-asuntoa on jonkun paikallisen omistama maakaistale ja siinä hän sitten pitää vuohet ja kanat.Luulisi loma-asunnon parvekkeella olevan vähän häiriötä hajuista ja eläinten äänistä.


Muitta ilmeisesti paikallinen väki pitää lujaa kiinni omistamistaan maa-alueista ja jatkaa sitkeästi kiinni tavastaan elää.Ja toisaalta kun tämän talon kulmalta juuri ajettiin maan tasalle alueen ainut paikallinen talo niin olisiko sittenkin ollut viisaampaa jättää edes jotain alkuperäistäkin tällekin  loma-asustusalueelle ? Sellaista erilaista ja paikallista elämää täällä haluttaisiin myös nähdä.

Juureskauppiaat kiertävät kuorma-autoilla ympäriinsä ja huutelevat megafoniin niin että jo pitkälle kuulee kun ovat tuloillaan.Vähän jäätelöautojen meininkiä.

Ja nyt sitten puukauppakin alkaa kannattaa kun paikalliset asukkaat lämmittävät kotejaan. Useat kerrostaloissa asuvat varastoivat puunsa parvekkeelle. Monissa kerrostaloasunnoissa on parvekkeella jonkinlainen tulisija jossa sitten valmistetaan ruokaa tai istutaan vain muuten tulen lämmössä.






perjantai 2. tammikuuta 2015

2.1.2015

Yläkerran naapuri muutti tänään pois ja muuttofirma tuli hoitamaan asian. Täällä näyttää olevan tapana tehdä muutto nosturin avulla vaikka tässäkin talossa olisi iso hissi ja laaja porrasaula.



Tuntui jotenkin vähän ylimitoitetulta koko touhu kun huonekaluja ei muutettu vaan ihan vain henkilökohtaisia nyyssäköitä.Suurin osa ajasta kului nosturin valmisteluun.Luulisi, että halvempi ja nopeampi keino olisi kuljettaa hissillä ?

Kävelyllä bongasin tänään mukavan kahvimainoksen
ja ilman muuta olisin juhlamokkaa ostanut jos olisin tiennyt mihin kauppaan/kahvilaan mainos viittaa...

ja myös hauska liikennemerkki osui silmään


tosin täällä kyllä vielä joskus näkee hevoskärryillä kulkevia....tyynesti ne menevät kaiken muun liikennekaaoksen keskellä eli sikäli ei ole turhaa mainita hevospelejä merkissä.Muutenkin tuntuu että nuo liikennemerkit tehdään ihan vain sen hetken tarpeen mukaan eikä se ole lainkaan virallista ; pääasia että asia tulee ymmärretyksi.


Mansikoitakin alkaa näkyä jo kauppojen hyllyillä ja markkinoilla. Kuvan mansikkapellolla oli  jo muutama poimija. Osa marjoista kasvaa muovien alla ja osa taivasalla.
Sain uuden vuoden visiitillä mansikoita kermavaahdon kera  ja ihan jo kesältä maistuivat.Täytyy huomenna torikäynnillä ostaa itselle tuokkonen.

torstai 1. tammikuuta 2015

1.1.2015

Onnekasta Uutta Vuotta 2015 !!

Juhlat on nyt sitten juhlittu ja aika vaatimatonta oli ilotulitus Alanyassa.Odotin samanmoista kuin mihin Suomessa on viime vuosina totuttu mutta onkohan täällä sen verran vähän kuitenkin tällä hetkellä turisteja että hotellitkaan eivät niin erikoisia juhlia järjestä.Sentään muutama upea esitys näkyi meren yllä eikä valvominen ollut siten  turha vaiva. Ja muuten ilta oli oikein mukava taas kerran hyvän ruoan ja seuran merkeissä.

Aamuyöllä alkoi sitten ihan toisenlainen meteli kun ukkosmyrsky saapui.Valtavat sademassat jyrisivät ja sen mukana kunnon salamointia ja jyrinää. Tällaisessa isossa talossa on kuitenkin  ihan turvallisen tuntuista olla ja kun on vähän tasokkaampi talo niin suurena apuna on oma generaattori joka tuottaa sähköä silloin kun se on muualta poikki.
Parhaillaankin on muu katu hämäränä mutta meidän talo loistaa :-).

Nuo suuret vesimassat aiheuttivat eilen  dramatiikkaa myös yhdelle kuorma-auton kuljettajalle. Hän oli ajanut liian lähelle jyrkänteen reunaa ja maa petti alta. Jäin seuraamaan tilannetta kun toinen auto yritti vetää ylös mutta maa oli ihan pehmeää. Lisää autoja tuli paikalle auttamaan enkä malttanut jäädä katsomaan miten kuski pääsi pälkähästä. Monta miestä ja monta työtuntia tarvittiin että onnettomuudesta selvittiin.




 Jos paljosta vedestä on haittaa niin en malta olla ihastelematta joka aamu noita meren tyrskyjä. Istun usein pitkäänkin rannalla katselemassa upeita aaltoja.Meri  on kovin rauhoittava elementti ja samalla tunnistaa pienuutensa aavan meren rannalla.



tiistai 30. joulukuuta 2014

31.12.2014


Otin muutaman "ruokakuvan" Metron tukussa käydessäni. Olin juuri päässyt kuvaamiseni alkuun kun myyjä tuli kieltämään kuvauksen.Luuli varmaan , että olen vakoilemassa heidän tuotteitaan ja hintojaan :-). Mutta tässä nyt kuitenkin kalatiskin antia ja makkaroista ja lihan ruhoista jotka siinä lasin takana paloitellaan.





Näistä kuvista tuli mieleeni etten ole muistanut mainita, että kuvaa klikkaamalla sen saa suuremmaksi ettei tarvitse tihrustaa mitä mikäkin milloinkin esittää.
Harmi kun en saanut "parhaita paloja" kuvattua.


Pikkupojat ovat alkaneet täälläkin jo testailla rakettien ampumista. Varmaan vuoden vaihtuessa on aikamoinen pauke. Ja kun olen täällä vuorella ja yläkerroksessa niin näköalapaikka on taattu.Olen menossa suomaisten naapurien vieraaksi ja samalla sitten juhlitaan heidän läksiäisiä kun seuraavalla viikolla tekevät kotiinlähtöä.
Nyt sitten vain kaikille oikein ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2015
 toivottaa myös uskollinen  aamulenkkikaverini "Kulkuri"






maanantai 29. joulukuuta 2014

29.12.2014

Juuri nyt on sellaiset kelit ettei tiedä miten pukeutua.Välillä on ihan liikaa vaatetta ja hetken päästä on hitusen liian vähän.Ja juuri kun ajattelee , että kohta taatusti sataa kun pilvet ihan roikkuu vuorten päällä niin eikös aurinko alakin  helottaa täysillä. Ota tästä sitten selvä :-)

Rannassa tyrskyt ovat komeita ja yhdessä yössä kerääntyy paljon tavaraa rantaan. Silloin kun uimakausi niin rantavahdit keräävät roskat pois mutta nyt ne saavat rauhassa kerääntyä.Kenkiä oli ainakin useita malleja :-)




Veden voima on hurja ja varsinkin tuolla rinteissä on petollisia kohtia kun vesi on vienyt mennessään osan tien reunasta.Eipähän paljon tarvita jos pimeässä ajelee /kävelee kun suistuu reunalta alas.Mitään varoitusmerkkejä ei ole missään vaikka ihan yleisiä teitä ovat


Nyt muuten kukkii onnenapila tien vierustat keltaisenaan


sunnuntai 28. joulukuuta 2014

28.12.2014

Kun viimeinenkin uimari (olinkohan se minä ?) on jo lopettanut tällä erää uintikauden niin paikalle ovat tulleet surffarit.....näkyvät kuvassa pienen pieninä tummina pisteinä.Olisipa tullut opeteltua se taito nuorempana !!





Yöllä oli varsin kova ukonilma ja vielä aamukävelylläkin kadut lainehtivat vettä kun vuorilta kohisee vesi alas.Täällä kun sataa niin sataa ihan tosissaan :-).


Olen nähnyt muutaman kerran tuolla basaarialueella miten pensaiden alle ja viemäreihin ruiskutetaan valkoista pahanhajuista myrkkyä (?). Luulen , että se on jonkinlaista tuholaistorjuntaa esim. rottia vastaan. Ihmettelen etteivät paikalliset suojaudu mitenkään savupilveltä kun itse loikin pikaisesti pakoon.
Vielä kauan jälkeenkin päin viemärit savuavat tuota valkoista savua.

Ihan samanlaista savuttamista olen nähnyt aiemmin Egyptissä....hajukin oli ihan yhtä kauhea. Ihmettelin jo silloin että onko tuollainen lainkaan tervettä touhua.