lauantai 10. tammikuuta 2015

10.1.2015

Postin kulku tuntuu olevan täällä korkeimman kädessä :-). Äidin ja Isän joulukortti tuli eilen ja sen matka kesti tasan kuukauden. Karin lähettämä toinen kirjelähetys kesti kolme viikkoa vaikka mukamas ykköspostissa tuleekin.
Pääasia kuitenkin että ennemmin tai myöhemmin posti tulee.Kiitos niistä !
Eikä syy taida olla postinjakajassa joka pysähtyy päivittäin skootterillaan meidän talon alakerran vessaan. Eli osoite lienee hyvinkin tuttu :-).

Vihannespuolella on uusia "tulokkaita" kukkakaali ja purjo. Kumpaakin myydään torilla 0.30 centtiä kilo eli aikamoisen tupsun purjoa = n. 10 kpl  saa mukaansa liiralla. Eivätkä oikein halua uskoa ettei  tarvitse ihan NIIN paljoa.
Nyt siis pitää ruveta kehittelemään purjoruokia. Ostin myös ihan uuden näköisiä
raidallisia , soikeita  ja tummia kirsikkatomaatteja.Luulin ensin että ovat jo aikansa ohittaneet mutta ovat parempia jos mahdollista kuin vähän helakamman väriset lajitoverinsa.



Aamukävelyn lintubongaus ...odottivat asunnon rappusissa ihan kuin olisivat menossa sisälle :-)


perjantai 9. tammikuuta 2015

9.1.2015

Nolla-asteinen aamu ja taivas on kirkas ja kuulas.Vesilätäköt paikkapaikoin jäässä. Mitenköhän paikallisten asukkaiden asumukset lämpiävät näin kolealla  ilmalla ? Varmasti nuo vuoriston hatarat majat ovat nyt tosi kylmiä asustaa.
Ja ihmeen vähän on turkkilaisilla vaatteita päällä; usein se iänikuinen nahkatakki miehillä ja naisilla sitten ne kukalliset pussihousut.Tosin niiden alle voi sulloa paljonkin vaatetta mutta välillä näkee vielä pieniä koulupoikia vain college-pusero päällä eikä edes pipoa tms. Jos tällainen kylmä kausi on sen verran lyhyt ettei tule hankittua koko perheelle lämmintä vaatetta ?
Ihmetyttää kun itse kuljen monta kerrosta vaatetta päällä :-)

Ennenkin olen ihmetellyt noita komeita puistoja ja tänään tuli kuvattua puistotyöntekijöitä jotka hääräsivät yhden ainoan puun kimpussa. Kuvassa näkyy vain puskan  toisella puolella työskentelevät. Väkeä on siis paljon joskin lopputuloksetkin on sen mukaisia....kuin viivottimella vedettyjä.







Nyt alkaa olla jo mansikoita myynnissä ihan lähikauppojen tiskilläkin.
Olen ostanut  vain tuollaisen  yhden päivän annoksen jogurtin/ kerman kanssa
nautittavaksi. Kesän makua!




torstai 8. tammikuuta 2015

8.1.2015

Uusi toppatakki tuli tänään tarpeeseen; sen verran kylmä ja kolea tuuli oli kun lähdin bussimatkalle Manavgatiin. Lämpötila taisi olla juuri ja juuri plussan puolella aamulla eikä päivän aikanakaan lämpötila kovin paljon muuttunut.
Halusin kokeilla vähän pidempää bussimatkaa ja matka Manavgatiin kestää Alanyasta reilun tunnin verran.
Linja-autoasema poikkeaa sikäli että eri bussifirmoilla on omat myyntikojunsa ja sain kysyä monesta eri kojusta lippua.Paikkalippu nimittäin ostetaan etukäteen asemalta.


Linja-autot on hyväkuntoisia ja matka maksoi vaivaiset 12 liiraa/ 4 euroa sisältäen
kahvi-, tee- , vesitarjoilun. Autoissa oli myös jokaisella oma pääte tv:n katselua tai musiikin kuuntelua varten. Päätteeltä saattoi myös seurata missä mennään.

Manavgatissa oli kovin hiljaisen oloista ja vähän aikaa pyörin katselemassa mutta palasin aika pikaisesti takaisin.
Valtatie kulki  koko matkan meren rantaa joten silmiä hivelevää maisemaa riitti mennen tullen.



Paluumatkalla poikkesin vielä Alanyan museossa jossa on pitänyt jo pitkään poiketa.Riikinkukko oli ovella vastassa :-)




Käymisen arvoinen museo joskin samanlaisiin on tullut tutustuttua jo aiemmillakin matkoilla.





keskiviikko 7. tammikuuta 2015

7.1.2015

Aamulla herätessä oli ulkona lämpötila vain +5 astetta. Kun luin Iltasanomia niin hämmästyin kuin siellä kerrottiin Turkin pakkasista ja lumimyräkästä.
No täällä etelämpänä Alanyassa on ollut ihan aurinkoinen päivä ja lämpötila parvekkeella reippaasti yli +20 astetta. Mutta onhan Turkki iso maa ja monesti olen kuullut , että täällä Taurus-vuoriston "kainalossa" on lämpimämpää kuin muualla maassa.Sanojeni vakuudeksi "päivän kuvat" iltapäivällä parvekkeelta.



Paikallisten mielestä on ilmeisesti jo TOSI kylmä kun pukevat jo pipot ja kaulaliinat tiukasti päälle ja hytisevät kylmissään :-).


tiistai 6. tammikuuta 2015

6.1.2015

Viime yönä oli oikea myrskyjen myrsky. Tuuli ulisi ovista ja ikkunoista ja satoi kaatamalla.Aamulla sää näytti ihan  mukavalta ja lähdin ulkoilemaan tapani mukaan. Juuri kun olin päässyt ylös kukkulalla alkoi sellainen myräkkä ettei sateenvarjosta ollut siinä taistelussa mitään apua. Rakeita ja vettä tuli kaatamalla.Olin kuin uitettu rotta kotiin tullessa mutta siitäkin huolimatta kokemus oli huima ja maisemat sen mukaiset.



Lämpimän suihkun jälkeen on sitten mukava käpertyä sohvalle elokuvia katselemaan.
Osaa Yle Areenan ohjelmista näytetään täälläkin  ja netin kautta tulee  katseltua monen moista. Parhaillaan katselen "Syke"-sarjaa.Lukeminenkaan  ei ota loppuakseen :-).

maanantai 5. tammikuuta 2015

5.1.2015

Liekö syynä runsas C-vitamiinipommi mutta niin päätti flunssa jättää minut tällä kertaa väliin.Olo oli aamulla jo ihan uudestisyntynyt.
Kun naapurit kovasti jo tekevät lähtöä Suomeen niin itsellekin on alkanut hiipiä ajatus kotiinpaluusta ja lähinnä siitä miten kylmältä talvi mahtaakaan tuntua.
Siksi kai kauppareissulla tarttui mukaan  toppatakki ja saappaat :-)

Satsaus oli yhteensä vajaat 30 euroa. Joskaan kovin lämpimiä ei taida olla kummatkaan vaikka ns. talvivaatteita täällä ovatkin. Mutta kotiinpaluumatkalla ainakin lämmittävät.

Kalatiskiltä ostin  vaaleanpunaisia kaloja.Tällä kertaa ei sanakirja tunnistanut niiden  nimeä. Voissa paistettuna oikein hyviä ; vähän kuin silakoita.
Kaikkialla  tuore tiskit ovat täällä houkutuksia täynnä ja sitten on vielä sellaiset "vanhanajan"  lihakaupat ja leipäkaupat......kaikkea ei ehdi millään kokeilla !





sunnuntai 4. tammikuuta 2015

4.1.2014

Tyyntä myrskyn edellä ? Tänään on ollut oikein aurinkoinen kaunis tuuleton päivä mutta jo keskiviikoksi on luvattu räntäsädetta......vau :-)....on hienoa nähdä miten paikalliset siihen reakoivat.

Kaunis kirkas sää laittoi minut kuvaamaan noita Kalen kukkalan linnan rauniota.Olen jo aika hyvin kartoittanut  ainakin osan kukkulaa ja lähes joka kerta löytyy uusia polkuja ihmeteltäväksi.











Mäntymetsää on paljon ja ilma siellä puhtaan ja raikkaan oloista.Ihan yksikseen saa sielläkin kävellä mitä nyt joskus harvoin tulee koiran ulkoiluttajia vastaan.

Lauantai on täälläkin yleinen hääparien vihkipäivä. Ja kuuleman mukaan häitä juhlitaankin oikein komeasti ja pitkän kaavan mukaan. Vieraita satoja kun tietysti koko suku ja muut kylän miehet on kutsuttuna. Hääpukuja olen nähnyt kauppojen ikkunoissa ja tosi upeita tyylikkäitä luomuksia ovat.
Sunnuntai aamuna oli hääauto pysäköitynä joten sain siitä kuvan mutta olen nähnyt myös sellaisen autokoristelun että ihan koko auto ikkunoita lukuun ottamatta oli aitojen kukkien peitossa.



Tänään aamulla herätessä oli vähän flunssainen olo =(vääränlainen vaatetus ) joten poimin pikapikaa talon omasta puutarhasta sitruunoita ja appelsiineja ja niistä sitten  mehua puristamaan.
Saa nyt sitten nähdä hoituuko tauti pois luonnon omilla vitamiineilla.Sitruunat ovat paksukuorisia ja niissä on  paljon siemeniä, appelsiinit vastaavasti ohutkuorisia ilman siemeniä.

Jollei näitä nyt  tauti säikähdä :-)