perjantai 21. marraskuuta 2014

21.11.2014

Illalla alkoikin ukkostaa ihan tosissaan ja koko illan taivaanranta salamoi ; tosi upean näköistä sitä  oli täältä ylhäältä katsoa.Vettä tuli ihan KAATAMALLA ja lopuksi rakeita. Rakeita oli vielä  maassa aamullakin rantakadulla.Tämän kuvan otin illalla parvekkeelta mitä nyt ovenraosta pääsin kuvaamaan.


Sadevesikaivot tulvivat vielä päivällä ja viemärin hajua oli hetken aikaa myös asuntoni vessassa vaikka täällä 7. kerroksessa asustankin.Vaikka myräkkä oli kova niin mitään näkyvää vahinkoa se ei saanut aikaan ja tänään on aurinko sitten jo taas paistanut pilvettömältä taivaalta.

Tänään oli ostoslistalla jättikatkaravut kun ne ovat minua kalatiskillä houkuttaneet jo aiemmin.

Paistoin ne valkosipulichiliöljyssä ja onnistuin kypsentämään ne ainakin lähes täydellisesti.Hyviltä maistuivat salaatin jatkeena.


Lasissa on kuin onkin valkoviiniä :-).....tuon ostin ihan summassa halvimmasta päästä ja kun sitä googlasin niin kuulemma kyllä se köyhälle kelpaa eli viinipullon hinta oli sellaiset reipas 3 e. Ajattelin jos ei muuhun niin aina sen voi ruoanlaittoon käyttää mutta kun en ole sen kummempi viinimestari niin ihan hyvän ja raikkaan makuinen.Sopii hyvin ainakin kalan kaveriksi.


torstai 20. marraskuuta 2014

20.11.2014

Pilvisen päivän kunniaksi lähdin oikein etsimällä etsimään lankakauppaa.
Kuten aiemmin jo kerroin marketeissa tms. ei ole lankoja vaan ainoastaan erikoisliikkeissä. Täällä katujen nimet on ihan hebreaa eikä mikään kulje suoraan eli varsinaisia kortteleja ei ole; siksi aina jonkin asian löytäminen on aikamoista tuurikauppaa.Mutta löysin  kuitenkin lankapuodin ja vaikken vielä ostoksille mennytkään niin voin rauhassa kilistellä puikkoja kun lankojen saanti on taattu.
Matkalla tuli kuvattua myös niitä siistiksi mainitsemiani puistoja ja leikki- ja kuntoilupaikkoja.



Puistossa on myös monenlaisia patsaita


ja olihan siellä Petteri Punakuonokin :-)

Matkalla törmäsin myös puunkaatoon ja maalareihin


ja niin ne miehet maalasivat ulkoseinää kurkkimalla reunan yli ilman minkäänlaista suojavarustusta; ei taida täällä paljon työsuojelua olla !

Muutenkin tuntuu ihmishenki olevan niin vähäpätöinen kun katsoo miten koko perhe huristelee vanhalla mopolla kyydissä sylivauva ja pari lasta ja äiti ja isä.
Ja vauhti on kova....kuinkas muuten.
Hurjimpia  autoilijoita näyttävät olevat huivipäiset naiset jotka eivät taida tietää autoilusta yhtään mitään tai liikennesäännöistäkään.Mennään mistä sattuu ja miten sattuu.Ehkä täällä luotetaan korkeimpiin käsiin.Ja siitä puheenollen.....

Tämä minareetti on talomme lähistöllä. Kutsuhuudot ovat kiihkeimmillään kolmen tienoissa iltapäivällä kun kaikki kulmakunnan minareetit huutavat kilpaa.....tai siltä se ainakin kuulostaa.
Aamun ensimmäinen kutsu on liki samoihin aikoihin kun lähistöllä asustava kukko kiekaisee ensimmäisen kerran. Se on on aika tarkka herätyskelloni auringonnousunaikaan.
Tänään tosin herätti palovaroitin jostain syystä juuri ennen kukon kiekaisua ja olin siis jo valmiiksi tukka pystyssä kun nousin ylös.Se oli onneksi väärä hälytys.

Nyt alkaakin ukkostaa (sellaista oli luvattukin) ja se saattaa tietää taas katkoksia sähkössä, vedessä ja ennen muuta nettiliikenteessä.Katsotaan mitä tuleman pitää.....

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

19.11.2014

Taas toimii pelit ja vehkeet eikä edes apua tarvittu paitsi "Karin kaukokorjaamoa".
Vika oli muistikortissa.Onneksi ei tarvinnut lähteä selostamaan mitään mihinkään paikalliseen liikkeeseen.

Sunnuntaisin tässä ihan lähellä on vaatemarkkinat ja käydessäni siellä oli pääosin paikallista väkeä ostoksilla. Paljon porukkaa ja hulina sen mukainen !
Varastohalli pursuaa alusvaatetta, oloasua, kenkiä, koruja, laukkuja ja vähän vielä muutakin. Tuntui olevan myös kokoontumispaikka jossa juodaan teetä ja seurustellaan.
Tarkoitukseni oli vain käydä haistelemassa mitä sieltä löytyy , mutta toki vähän tavaraakin tarttui mukaan...peräti 4 euron ostokset ; 2 hyvät urheilusukat ja olohousuja 2 kpl. Jatkossa ainakin alusvaatehankinnat pitää keskittää sinne.
Yrttejä olen saanut jo jonkusen parvekkeelle vaikka niiden aika taitaa olla täällä nyt jo ohi.Keväällä ostin niitä vaikka kuinka ja harmittelin kun niitä ei saa Suomeen tuoda.
Mutta nyt on sentään salviaa ja rosmariinia kanalle ja basilikaa tomaatille

Hedelmissä on parhaimmillaan khaki/sharon hedelmät ja nyt oli ilmestyneet vihannestoreille myös avokadot uusina tuotteina.


tiistai 18. marraskuuta 2014

18.11.2014


Blogin kirjoittelussa tuli luovaa taukoa kun kamera/muistikortti alkoi temppuilemaan enkä ole sitä vieläkään saanut korjattua.En vain malta käyttää ihania aurinkoisia päiviä siihen että etsin kamerakauppaa.
Manjana -asenne on tainnut jo tarttua minuunkin :-)
Mutta käytän nyt noita aiemmin  ottamiani kuvia ja kunhan kamera taas toimii niin päivitän lisää kuvia.

Minulla ilmeni täällä  leipäongelma ! Leipä on täällä  niin hyvää, halpaa ja aina uunituoretta että sitä on lähes pakko ostaa joka päivä. No sitä sitten syö muutaman siivun  mutta mihinkä loput....pakkaseenkaan ei viitsi sitä loputtomasti kerätä enkä osaa millään heittää mitään ruokaa pois.
Yhtenä aamuna näin kun isä tuli pienen pojan kanssa skootterilla meren rantaan ja mukana oli monta pussillista vanhaa leipää.Heittivät ne sitten kaloille syötäväksi. Ja näyttää kalastajillakin olevan usein muutama leipä mukana kaloille houkuttimiksi.Hyvää kierrätystä !
Mutta enhän nyt toki leipää lähde merenrantaan kuskaamaan.

Tänään sitten oivalsin miten saa omaa  kierrätystä aikaan.Vaikka jätehuolto toimii hyvin ja roskis tyhjätään muutaman päivän välein niin roskiksia  penkoo ainakin pari "taiteilijasielua" ja heitä varten voi jättää roskiksen ulkopuolelle syötävää ruokaa....niin näyttävät tekevän muutkin ja näin siis leipäongelmani ratkesi mukavalla tavalla.


Tämä ihana vähän tummempi  rapeakuorinen leipä maksoi 0.90 centtiä.


Olen hämmästellyt miten hyvin kaikki puistot ja leikkipaikat pysyvät siisteinä eikä kuntoiluvälineitä tai muuta rikota.Mitä nuoriso tekee iltaisin ? Täällä ei näy seinillä graffiitteja eikä poltettuja roskiksia.
Koululaiset haetaan aamuisin jo seitsemän jälkeen koulutaxilla ja heidät tuodaan takaisin vasta neljän jälkeen.Usein näkee vielä koulun jälkeen koulun kentillä pallopelejä pelaavia koululaisia.
Ehkäpä nuoriso sitten vetäytyy koteihinsa  illalla eikä ole kaduilla pahanteossa.Toisaalta eihän täällä myöskään näe humalaisia....ei nuoria eikä vanhoja.
 En tiedä mitä koulussa sitten opetetaan ; ei kai englantia ainakaan kun eivät sitä juurikaan puhu.Kauppiaat osaavat ne harvat ja valitut lauseet (suomeksikin)
mutta kuuleman mukaan vanhempi väestö ei osaa lukea lainkaan ja sen vuoksi voi olla turhaa näyttää taxikuskille osoitetta :-).
Musiikki jota nuoriso autoissaan ja mopoissaan huudattaa on paikallista "arabimusaa" .
Televisiossa on 160 kanavaa ja ihan kaikki on dubattu päälle ; jopa BBC:n uutiset eli vahingossakaan ei englantia sitä kautta opi.
Turkin kieli on NIIN mahdottoman vaikeaa ettei se jää yhtään korvaan se kun ei muistuta mitään tuntemaani kieltä.Varmasti samalta suomi kuulostaa heidän korvaansa.Tosin elekielellä pärjää aina missä vain !