lauantai 3. tammikuuta 2015

3.1.2015

Nyt on täälläkin sitten se niin sanottu talvi. Kaukana vuoren huipuilla on nimittäin lunta ja aamulla ulos lähtiessä hengitys huuruaa.Päivällä jos/kun aurinko paistaa parvekkeella on n. +20 ja edelleen hyvä ilma nauttia päiväkahvit ulkosalla.








Otinpa kuvan tuollaisesta kahden yhteiskuntaluokan ja myös kulttuurien eroista.
Ihan kiinni luxus loma-asuntoa on jonkun paikallisen omistama maakaistale ja siinä hän sitten pitää vuohet ja kanat.Luulisi loma-asunnon parvekkeella olevan vähän häiriötä hajuista ja eläinten äänistä.


Muitta ilmeisesti paikallinen väki pitää lujaa kiinni omistamistaan maa-alueista ja jatkaa sitkeästi kiinni tavastaan elää.Ja toisaalta kun tämän talon kulmalta juuri ajettiin maan tasalle alueen ainut paikallinen talo niin olisiko sittenkin ollut viisaampaa jättää edes jotain alkuperäistäkin tällekin  loma-asustusalueelle ? Sellaista erilaista ja paikallista elämää täällä haluttaisiin myös nähdä.

Juureskauppiaat kiertävät kuorma-autoilla ympäriinsä ja huutelevat megafoniin niin että jo pitkälle kuulee kun ovat tuloillaan.Vähän jäätelöautojen meininkiä.

Ja nyt sitten puukauppakin alkaa kannattaa kun paikalliset asukkaat lämmittävät kotejaan. Useat kerrostaloissa asuvat varastoivat puunsa parvekkeelle. Monissa kerrostaloasunnoissa on parvekkeella jonkinlainen tulisija jossa sitten valmistetaan ruokaa tai istutaan vain muuten tulen lämmössä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti