tiistai 16. joulukuuta 2014

16.12.2014

Oppivelvollisuus on Turkissa 12 vuotta eli 4 alakoulua, 4 yläkoulua ja 4 lukiota.
Oppilaista  osalla näyttää olevan koulupuku ja ainakin pikeepaita ja suorat housut....farkkuja ei näe oppilailla koulupäivinä. Opettajilla näkyy olevan  puku ja valkoinen paita.

Koulurakennuksetkin ovat aika kliinisiä ja siistin oloisia ainakin ulkoapäin.
Lapset kuljetetaan kouluihin pikkubusseilla ja se onkin viisasta ottaen huomioon tämän liikenteen että myös sen että useat koulut kuten tämänkin kuvassa sijaitsee ylhäällä kukkulalla.
Yhtenä aamuna näin  kun kaksi n. 15-vuotiasta koulupoikaa tapasi toisensa kadun kulmassa niin he moikkasivat mutta myös kättelivät. Tuntui erikoiselta ja myös mukavalta tuollainen  kohteliaisuus.....ja tuon ikäisillä. Myös busseissa nuoriso antaa ihan välittömästi paikan vanhemmille ihmisille.


Yliopisto sijaitsee samassa korttelissa kuin asuntoni , mutta jostain syystä siinä näkyy tosi vähän opiskelijoita. Myös kirjakauppa joka oli sen vieressä lopetti juuri toimintansa ?? Yliopistorakennus näyttää kovin uudelta että jospa se on vielä vajaakäytöllä.

Vielä tuosta roskaamisesta on ihan pakko kirjoittaa kun se jaksaa minua harmittaa. Kun kaikki puistot nuollaan turhankin tarkkaan ja puskat pidetään siisteinä niin ihan vieressä voi olla vaikka kuinka paljon roskaa ja roinaa.
Miten nyt kukaan ei hoksaa , että osa siitä puiston porukasta lähtisi siivoamaan
vähän laajemmasti. Kuitenkin jätehuolto pelaa hyvin ja joka nurkalla isot jäteastiat eli kaikki on vain ihmisten käyttäytymisestä kiinni.


Tuollaisia rakennus yms. jätekasoja on vuorella vaikka kuinka !!! Aluksi luulin, että turistit ne vain roskaavat mutta näyttää paikallisillakin olevan osuutta asiaan.


Mutta niin on myös rakennuksissa ripirinnan uutta ja vanhaa, vaatimatonta ja luxusta ja jotenkin ne vain ovat sulassa sovussa keskenään.Tuo  talovanhus on ihan asuntoni vieressä ja on nyt näinä päivinä tyhjennetty. Luultavasti tontti on melko arvokas ja siihen pykätään hetimmitten muutama kerrostalo.Paljon väljemmin pitäisi näitäkin  alueita rakentaa ja rouva joka tästä talosta  osti asunnon sen valmistuttua kertoi , että talon ympäristö oli silloin pelkkää appelsiinilehtoa ja kerrostaloja on tullut sen jälkeen kuin sieniä sateella.

U






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti