maanantai 15. joulukuuta 2014

15.12.2014

Aurinkoisia päiviä on ollut nyt muutamia peräkkäin ja lämpötila on aamulla herätessä sellaiset +17 ja päivällä jopa +26 ja tänäänkin taivas on ihan pilvetön.
Parhaita hetkiä täällä koen kun kävelen aamulla  tuolla vuoristossa ja on ihan hiljaista ja ainoastaan upeita maisemia ympärillä.Siellä sielu lepää. Mitkään sanat tai kuvat eivät kerro sitä tunnelmaa.....


Tänään kapusi vanha mummo valtava oksataakka selässä vastaan ja kun kohtasimme hän hymyili leveästi vitivalkoisilla tekohampaillaan  :-).Tuntui vain kummalliselta, että niin isoa kuormaa jaksaa pieni mummo kantaa rinnettä ylös.Oli ihan pakko ottaa hänestä vielä kuvakin kauempaa vaikkei sieltä taakan alta juuri mummoa näy.



Ja sitten ihan toisenlaisiin tunnelmiin....
Eilen oli neljännet joulumarkkinat Alanyassa ja väkeä oli tosi paljon liikkeellä.
Markkinoilla oli myynnissä paljon leivonnaisia , joulukoristeita ja käsitöitä.
Suomi-Alanya seura myi mm. joulutorttuja ja suomalainen seura  "Taurus-vuoriston taiteilijat"  taulujaan.
Ja olihan siellä myös Joulupukki muoreineen ja poroineen hikoilemassa.


Paljon oli nähty vaivaa yhden päivän takia. Mutta niiden ohella sitten olikin hyvin vilkasta myös basaarialueilla ja rantakahvilatkin  täyttyivät sunnuntaikävelijöistä.
Sunnuntai näyttää olevan täällä varsinainen perhepäivä. Silloin pakataan autoon tai skootterin päälle sukua vauvasta vaariin ja suunnataan rantaan tai puistoon piknikille. Mukana on valtavasti tavaraa teekeittimestä alkaen :-) ja koko päivä vietetään seurustellen ja syöden ja teetä juoden. Myös tuolla vuoristossa olevat kahvilat täyttyvät perheistä. Ja Alanyum- ostoskeskuskin  on tupaten täynnä mutta tunnelma on kuitenkin arkeen verrattuna leppoisampi.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti