maanantai 12. tammikuuta 2015

12.1.2015

Tutustuin tänään talomme pieneen kuntosaliin tai lähinnä sen kävelymattoon. Minusta on ollut paljon hauskempaa kävellä ulkona ja samalla seurata maailman menoa mutta sateisen päivän vuoksi jäin sisätiloihin.



 Alakerrassa on myös pieni kirjasto johon asukkaat jättävät lukemansa kirjat ja lehdet.Lähes kaikki olen jo lukenut  ja vähän turhan jännittäviä dekkareitakin on tullut luetuksi (tukka pystyssä). Nettikirjojen lataaminen kirjastosta on myös ihan vaivatonta mutta jotenkin on vain niin paljon mukavampaa lukea ihan "oikeaa" kirjaa.

En ole käyttänyt täällä lainkaan pankkiautomaatteja vaikka ovat kuuleman mukaan ihan turvallisia. Otin mukaan sen verran euroja että ajattelin pärjääväni tämän ajan kun osa ostoksista kuitenkin tulee maksettua luottokortilla.
Käyn vaihtamassa "viikkorahani" paikallisessa postikonttorissa ja siellä jo tutuksi tullut virkailija varmaan ensin vähän ihmetteli kun aina ilmestyin sileä seteli kädessä että missä niitä oikein painan :-) mutta nykyään jo ihan ystävällisesti vaihdetaan kuulumisiakin.
Setelit ovat täällä suhteellisen  hyväkuntoisia ja kolikotkin selkeä numeroisia verrattuna vaikkapa Egyptin rahoihin joihin koskeminenkin oli jo vähän inhotti ja ihan pienetkin rahat olivat seteleitä.Siellä kaikki rahat olivat  tosi likaisia ja pehmeiksi ja haperoiksi kuluneita.Turkissa yhden liiran kolikko on pitkälti euron kokoinen ja näköinen ja siksi helppo tunnistaa.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti