keskiviikko 12. marraskuuta 2014

12.11.2014

Tämä päivä kuluikin leppoisasti rannalla ja kun merivesi on lämmintä ja hiekka pehmeää kuluu aika kuin itsestään.Rannalla törmää usein suomalaisiin (yleensä eläkepäiviään viettäviä ) ja mukavahan on tietysti aina vaihtaa kuulumisia.
Pikku hiljaa rantakahvilatkin siirtyvät talvitauolle ja jo nyt on aika rauhallista ja vähän väkeä vaikka sää on mitä parhain rannalla oloon.
Kaupustelijoitakaan ei ole.

Törmäsin ensimmäistä kertaa täällä kerjäävään vanhaan mieheen joka tuli pyytämään yhtä liiraa ruokaan. Menin sen verran hämilleni että jatkoin vain matkaa vaikka toisaalta aina pitäisi auttaa jos vain voi enkä jaksa uskoa että vanha mies turhaan kerjäisi.Mutta kun ei oikein tiedä mikä on parhaaksi.
Muutenkin mietityttää kun kuljen tuolla paikallisten parissa ovatko kuinka tyytyväisiä oloonsa ; ainakin lapset ovat ihan  onnellisen oloisia vaikka kovin alkeellisissa oloissa monet asuvatkin.
Ihan vierekkäin voivat olla alkuperäinen vanha talo ja upouusi korskea kerrostalo.


Tällä hetkellä omassa asunnossa on vesikatkos jotka ovat aika yleisiä Turkissa.Kylmää vettä kyllä tulee vähän mutta suihkua tai tiskausta ei nyt kannata tänä iltana suunnitella.Yhtään sähkökatkosta ei ole osunut vielä kohdalle mutta niitäkin kuulemma tavan takaa on ; onneksi tässä taloyhtiössä on varageneraattori niin ettei toivon mukaan ainakaan hissiin jumitu.
Taskulamppu ja kynttilöitä on kyllä varattuna.

Aika  hurja ero on tuotteiden säilyvyydellä kun täällä ei ilmeisesti lainkaan säilöntäaineita. Leipä ostetaan joka päivä tuoreena ; useimmiten aamulla ja illalla erikseen. Se myös kovettuu ja homehtuukin parissa päivässä.
Valtavat määrät perheenäidit leipää ostavat...pääosin ihan valkoista ranskanleipää.Onneksi kaupoissa on myös hiukan tummempia ja maukkaampia leipiä uunituoreina tarjolla.
Hedelmissä kun ei ole mitään suojakerrosta ja jos niitä pitää pöydällä kulhossa kuten tapaan Suomessa tehdä niin ne pilaantuvat tosi nopeasti.Viinirypäleet ihan erilaisia kun niissä ei ole lainkaan sellaista napsahtavaa pintakuorta.
Lihat ja kanat myydään ilman lähes aina ilman marinadeja tai valmiita mausteita.
Kun tuotteet on tuoreita ja herkullisia niin on ihan pakko kokata itse :-) enkä ole vielä kertaakaan malttanut lähteä ulos syömään vaikka tarjontaa löytyy ihan joka makuun ja hintataso edullinen.
Paikallinen Metro- tukkukauppa on ruoanlaittajan paratiisi. Siellä käyvät paikalliset yrittäjät mutta sinne pääsee myös yksityiset henkilöt.Se on minulle kävelymatkan päässä joten sinne suuntaan pääosin ruokaostoksille.
Onneksi asunnossani on myös pakastin kun ostovillitys iskee !




Tämän iltainen auringonlasku oli upea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti