torstai 13. marraskuuta 2014

13.11.2014

Puolipilvinen mutta vielä lämmin päivä; juuri sopiva pyykkäykseen ja siivoamiseen.
 Paikalliset naiset ovatkin innokkaita siivoamaan ja kauppojen hyllyillä on paljon siihen liittyvää tavaraa....iloisen värisiä moppeja ja voimakkaasti tuoksuvia puhdistusaineita. Ainakin vastapäisen talon naiset pyykkäävät ja moppaavat joka päivä ja pyykkinarut liehuvat parvekkeilla ja niiden ulkopuolellakin.Pyykkikoneessa on käytettävä joka pesussa kalkinpoistajaa mutta muuten samat systeemit kuin meilläkin.
Pölynimuri ei taida olla ihan tavallinen kapine perusturkkilaisessa kodissa ?

Pölystä tulikin mieleeni rantakadun kiviveistoskilpailu.Hitaasti mutta varmasti kilpailijat työstävät valtavaa kivimöhkälettä ja melu ja pöly on aikamoinen.
Päivässä ei kovin kummoisesti taideteos etene. Osaan ottajia on 8 ja miehiä sekä naisia; kaikki sellaisia vähän boheemin näköisiä taiteilijasieluja. Saapi sitten nähdä kenen teos vie voiton !



Tänään tutustuin paikalliseen kalatiskiin ; liekö innoittajani ollut paikallinen kalamies aamulla rannalla. Tiskissä on jos jonkinlaista kalaa ja äyriäistä.Valitsemansa kalat  saa itse ottaa jäiden seasta  pussiin ja sitten vain punnitaan tiskillä.
Ostin sardiineja ensi alkuun kun ovat tuttuja ja turvallisia.Pakettini maksoi peräti  45 senttiä.Tein niistä tuttua tomaattisipulisardiinia uunissa.Nam.


Kissoille ei tarvitse kalojaan jaella sillä niistä pidetään täällä hyvä huoli.
Useassa paikassa on eläinten ruoka- ja juomapisteitä joita ilmeisesti jokin vapaaehtoisyhdistys pitää yllä.




Olen tainnut hehkuttaa tähän asti kaikkea hyvää ja mukavaa ja nyt sitten yritän löytää edes jotain miinuspuolia.
Harmillista on kun talon uima -allas suljetaan viimeistään marraskuun lopussa.Tosin niin tehdään muuallakin.Ilmeisesti ajatellaan ettei sille ole enää käyttöä.
Itse  tykkään kylmässäkin polskia niin se vähän harmittaa mutta tottahan toki aina pääsee mereen uimaan...sitä kun ei suljeta :-).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti