lauantai 15. marraskuuta 2014

15.11.2014

Aamulla herätti ukkonen ja taivaanranta oli upean näköinen salamoiden välkkyessä. Ukkosta ja sadetta kesti parisen tuntia ja sen jäljiltä sää muttui jonkin verran ja nyt on lämmintä mutta pilvistä.
Aamukävely sujui sadetakki päällä muttei siellä sitten juuri muita ulkoilijoita ollutkaan....sokerista taitavat olla :-).
Vihannesmarkkinoillakin oli vain kourallinen väkeä ja ehkä juuri siitä syystä hinnat oli entistäkin edullisempia.
Kerään viikon aikana kolikot markkinoita varten mutten niitä montakaan siellä saanut kulumaan.Mandariinikilo 0.75 liiraa ja kun 1 e = 2.80 liiraa niin sen mukaan sitten.

Nyt kun tämä hiljainen kausi niin mm. laivoja korjaillaan ja entisöidään.


Työtahti on kuitenkin meikäläisen mielestä tosi tosi verkkainen.Ja yhden työn kimpussa on aina joukko työmiehiä....jos yksi tekee niin kolme katsoo.
Sama peli niin tie-, puisto ja rakennustyömailla.

Talomme alapuolella on vasta alkuvaiheessa oleva kerrostalo.Siellä on aamusta iltaan ja jopa sunnuntaisin rakennusmiehiä....mitään ei tapahdu mutta radio soi ja tupakkaa palaa.Taitavat ainakin sunnuntaisin paeta kotona ; niin kuin meillä miehet lähtevät  vaikkapa kalaan  niin nämä hakeutuvat "työpaikalle".

Talven tuloon varustaudutaan myös polttopuiden keruulla.  Missään ei näe kunnon puupinoja mutta kaikenlaisia risukasoja kylläkin.



Sesonkialet on nyt parhaimmillaan ja varsinkin vaatekaupoissa alet 50-70 %
Olen aika vähän vielä käynyt hypistelemässä mitään mutta kunhan tässä ilmat viilenee niin voi panostaa paremmin shoppailuun.
Lankoja en kerrassaan ole vielä yhdestäkään kaupasta löytänyt mutta yksi talon rouvista neuvoi käsityökaupan keskustassa.Sinne sitten viimeistään kun omat langat on käytetty.

Iltaisin on ollut vielä niin lämmintä auringonlaskun jälkeen että parvekkeella voi hyvin istua ja kutoa.Sää on kuin Suomen kesäilta ; vain hyttyset puuttuu.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti