keskiviikko 10. joulukuuta 2014

10.12.2014

Ukkonen ja sade on jatkunut eilisestä aamuun asti ja siitä palkaksi näkyi upea sateenkaari.
Ja jos eilen oli upea aallokko merenrannassa niin tänään oli varsinainen vaahtopäiden konsertti.En tohtinut ottaa kameraa mukaan kun sen verran rankasti satoi vettä aika ajoin.
Päivä sateineen sopii siis vallan mainiosti shoppailuun ja kävinkin nyt Alanyum-ostoskeskuksen läpi ja tarttui sentään mukaani yksi jakkukin.Muoti on täällä liki samanmoista kuin meilläkin  ja erilaisia halpamyyntiketjuja on useita ja sitten laadukkaampaakin  tavaraa on tarjolla. Vaikeaa on välillä hoksata miten halpaa kaikki on kun on nyt jo tottunut käyttämään pelkästään liiran rahaa ja sata liiraa tuntuu muka kalliilta vaikka se onkin sitten vain 35 euroa.

Nyt on jo tietysti talvikauden tavarat myynnissä ja toppatakkeja ja karvasaappaita on hyllyillä ja niitähän ne paikalliset jo käyttävätkin.
Ja siitä puheen ollen yhdet sukat on jo valmiina kudottuna turkkilaisesta langasta.
Yksi kerä riitti hyvin yhteen pariin  ja kun ei ole pelkkää villaa niin ovat oikein pehmeät ja mukavan tuntuiset.Toinen kerä on vielä työn alla.Kohta pitää lähteä jo uusintaostoksille.


Yksi usein täällä kokkaamaani ruokaa on ratatouille tai jotain sinne päin :-) eli kaikenmoisia kasviksia ; esimerkiksi kesäkurpitsaa, sipulia, tomaattia, munakoisoa, paprikaa kypsennetään öljyssä pannulla ja lisätään vain suolaa ja runsaasti eri yrttejä....lopuksi sitten lisäksi vaikkapa fetaa ja oliiveja tai mausteista makkaraa tai kanaa tai kebab -lihaa. Se maistuu aina yhtä hyvälle !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti