perjantai 12. joulukuuta 2014

12.12.2014

Markkinoita on monenmoisia ja tänään tuli vastaan pienet eläinmarkkinat.
Siellä oli myynnissä lampaita, ankkoja ja kanoja.




Kuvaaminen on aina vähän hankalaa kun en tohdi paikallisia kuvata ilman lupaa.Varsinkin naisten ja lasten kuvaaminen on kiellettyä; siksi kuvat pitää ottaa usein turhan kaukaa.
Eräänä päivänä kun otin kuvan puita  pilkkovista miehistä näyttivät minulle, että kuvaaminen maksaa...toisin ihan naurussa suin kun varmaan muuten ihmettelivät että mitäs kuvaamista heissä nyt on.


Kissoja ja koiria  on täällä vapaan kaikkialla.Yhtenä aamuna sellainen tosi suloinen musta koira (kuin suoraan Kaunotar ja Kulkuri -elokuvasta) seurasi minua monta kilometriä. Aina jokaisessa kadun kulmassa odotti että mihin mennään ja muuten käveli vieressä ihan kuin olisi ollut remmissä ja kanssani aamukävelyllä.Mietin jo miten siitä ikinä eroon pääsen mutta kun kierros oli tehty niin koira palasi samaan kohtaan "omalle" rannalleen vallan tyytyväisen oloisena.Halusi vain olla kävelykaveri. Eikä tainnut nälkäinenkään olla kun kuljimme vapaan  ruokatarjoilun ohi niin ei ainakaan siitä ruokaa huolinut.
Kukkoja ja kanoja on kaikenvärisiä ja kokoisia ja kun ne vapaana oleilevat usein ihan säikähtää kun kulkee  polkuja pitkin ja kana on niin maastoutunut että kumpikin kiekaisee kun toisensa tapaa.Mutta kun kanat kerran vapaana kulkevat ja syövät kai pääosin mitä kuopimalla maasta kaivavat niin kananmunat on kyllä ihan eri makuisia; vallankin jos ostaa pikkukaupasta
paikallisia munia...ovat vain vähän likaisia mutta taatusti luomu- ja lähiruokaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti