torstai 4. joulukuuta 2014

4.12.2014

Puolipoutapäivä sai minut lähtemään Dalmatasin tippukiviluolaan joka on ihan Kleopatra-rannan tuntumassa. Luolassa oli TOSI hiostavaa ja kosteaa ja siksi valokuvaaminen ei oikein onnistunut kun kamera huurtui alta aikayksikön; muutaman kuvan sain otettua. Ihan vaikuttavan oloinen paikka joskin pieni moniin vastaaviin verrattuna.Pääsymaksu vaivaiset 4.5 liiraa.



Sain päähänpiston lähteä paluumatkalle kiipeämällä Kale-kukkulan kautta.
Ihan alkumatkasta lyöttäytyi seuraan vanhempi mieshenkilö joka halusi neuvoa oikopolun linnalle.Sinisilmäisesti lähdin kiipeämään hänen perässään kapeita jyrkkiä kiviportaita.Hän esitteli kovasti matkalla kasveja ja maisemia ihan kuin opas konsanaan. Hiukan alkoi kuitenkin matkan teko mietityttää ja kun pääsimme seuraavalle tieosuudelle sanoin että tästä jatkankin itse matkaa.
Siitähän alkoikin varsinainen rahastus.....50 liiraa olisi pitänyt antaa ja kun sitten kaivoin lompakosta vähän kolikoita mies suuttui että setelirahaa sen olla pitää.
Onneksi juuri silloin rinnettä kipusi miesturisti jonka varjolla pääsin eteenpäin   huutojen saattelemana.Eli ei se ystävällisyys aina niin aitoa ole :-)

Kun pääsin kotiin ja parvekkeelle päiväkahville kuului valtaisa rysähdys ja kun kurkistin alas aivan talomme kohdalla makasi mies liikkumattomana ja päästä valui verta.Polkupyörä oli vieressä kaatuneena.Oli ilmeisesti laskenut jyrkkää mäkeä alas ja törmännyt ? johonkin.Onneksi paikalla oli heti paikallisia asukkaita jotka soittivat ambulanssin ja muutenkin huolehtivat miehestä ja hänen tavaroistaan. Pyöräilijät eivät käytä täällä koskaan kypärää, joka tässäkin tilanteessa olisi ollut iso apu.
Toivottavasti mies selviää..... turisti kun selkeästi  oli niin matka sai hirveän käänteen. Tilanteesta jäi itsellekin pitkäksi aikaa ontto olo.

Iloisempia asioita lopuksi.....Joulu alkaa näkyä jo joidenkin kauppojen ikkunoissa ja huomasin erään kodin ikkunoilla jo sähkökyntteliköt ja tämänkin talon parvekkeilla on "joulu"valoja.Täällähän ei Joulua vietetä mutta turisteja ja täällä asuvia varten on joulurekvisiittaa tarjolla.Itse en nyt ajatellut Joulua sen kummemmin laitella mitä nyt se YKSI  joulukoriste pitää ostaa niin kuin muinakin Jouluina.

Onpahan sitten muistona Turkin Joulusta :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti