perjantai 5. joulukuuta 2014

5.12.2014


Byrokratia on täällä aikamoista. Se tulee vastaan ihan päivittäisissä toiminnoissa.Tänään olin postissa, joka on kuuleman mukaan ainut oikea virallinen rahanvaihtopiste. Postitoimisto oli pieni ja ihan täynnä paikallista väkeä ja suurin osa oli maksamassa sähkölaskuaan.Mutta miten paljon puhetta ja kuittia tarvitaankaan  yhtä asiakasta kohden.....jono etenee tosi hitaasti mutta ihmiset ovat sellaiseen tottuneet ja ilmiselvästi vain me turistit olemme kärsimättömiä :-)
Tukussa kun käyn ruokaostoksilla niin siellä kuitti on "kilometrin" mittainen ja monena kappaleena ja kuittiin kirjoitetaan myös oma nimi, puhelinnumero ja
osoite.Sielläkin jono saattaa seistä ties mistäkin syystä....aika usein on tulostin jumissa tai muuta teknistä ongelmaa.
No nämä ovat pieniä hidasteita mutta ne jotka joutuvat hakemaan viisumia /oleskelulupaa joutuvat varsinaiseen prässiin. Eli jos omistat täällä asunnon ja haluat oleilla kerrallaan yli 90 vrk joudut anomaan vuoden oleskeluluvan. Siihen tarvitaan muun muassa 3 valokuvaa, todistus että on varaa oleilla täällä (englanniksi+turkiksi käännettynä) ja tietysti  useampi virastokäynti jotta asia hoituu kun hoituu.....
Hinnaksi tulee likimain 1000 liiraa / vuosi.Aikamoinen homma ja vain siksi että haluat asua omistamassasi asunnossa.
Tässä kuva jonosta pankkiin ennen ovien avautumista.

Mutta maassa maan tavalla eivätkä turkkilaiset varmaankaan osaa kuvitellakaan sitä tehokkuuden määrää mikä meillä vallitsee.Mahtaa monelle Suomeen tulevalle turkkilaiselle olla kauhistus se työn ja touhun määrä jota meiltä vaaditaan.Ja jos vaikka ns. paremmissa oloissa meillä eletäänkin niin onko se sittenkin kaikki hyvän olon kustannuksella ?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti