lauantai 6. joulukuuta 2014

6.12.2014

Lauantaihin kuului tänään kevyttä siivousta , pyykkäystä ja torilla käyntiä.
Poikkesin myös parturissa.Olen parturiliikkeitä  katsellut tässä matkan varrella ja onhan ihan tuurin kauppa "mihin päänsä pistää ". Hinta yleisesti hiusten leikkauksella on 5e-10e. Menin ihan extempore Alanyum keskuksen vähän fiiniimpään ja modernimpaan parturiliikkeeseen kun siellä näytti olevan sillä hetkellä vapaata.
Olen ennenkin täällä käynyt parturissa ja aina ihan mukava lopputulos on ollut.
Täytyy  taas kerran kehua miten ammattitaitoisesti ja vikkelästi miesparturi leikkasi ja vaikkei yhtään sanaa yhteistä kieltä edes ollut lopputulos on juuri toivotunlainen.Hänellä oli kaksi assistenttia jotka toivat tarvittavia välineitä ja huolehtivat kahvi/teetarjoilusta ja tietysti sitten lakaisivat hiukset lattialta. Ystävällistä ja tehokasta toimintaa ja hinta oli siis 10 e / 25 liiraa.

Lauantai vihannestorilla huomasin  sen, että kausi vaihtuu ja mm.viinirypäleet alkavat olla jo vähenemässä mutta tämän hetken tuotteita ovat mm. avokado, munakoiso ja granaattiomena ja appelsiini. Olen joskus ostanut Suomessa granaattiomenoita ja siellä pidin niitä vähän oudon kuivina ja katkerina.
Ostin niitä nyt 2 kappaletta (painoivat yhteensä 1.5 kg) ja mahdottoman mehukkaita ja yhdestä puolikkaasta tuli kupillinen hedelämälihaa.On kuuleman mukaan oikein erityisen terveellinen superfood ja sitä voi syödä sellaisenaan tai vaikkapa jogurtin kanssa.Maukasta eikä yhtään hapanta tai kitkerää.

Olen saanut seinänaapureita Suomesta viikon ajaksi ja nyt ensimmäistä kertaa huomaan , että talossa on myös muita asukkaita.Äänieristys on aika heikkoa.Tähän asti olen ollut tämän kerroksen ainut asukas ja kun tässä rapussa on yhteensä 30 asuntoa niin olisikohan kaikkiaan 5 niistä asuttua tällä hetkellä.Seinänaapurit varoittivat, että aikovat juhlia tänään sekä pikkujoulua että Itsenäisyyspäivää joten otan vinkistä vaarin ja siirrän nukkumapaikkani vierashuoneeseen niin ei tarvitse häiriintyä muiden juhlinnasta.Tosin aikuisia ovat ja jo kuudelta aloittavat joten saattapi olla että uni tulee kaikille samaan aikaan :-)
Nyt siis vain oikein hyvää Itsenäisyyspäivää !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti